1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Frisse moed

on 12 januari 2017

 

De eerste week zit er weer op en het was een gezellige week! De kinderen hadden blijkbaar zin om te beginnen.

Gelukkig geen zieke kinderen in het begin van deze eerste week. We hebben maandag eerst geproost op het nieuwe jaar en natuurlijk vuurwerk afgestoken. Gelukkig was deze niet gevaarlijk en zelfs eetbaar. 

 

We gaan de komende weken aan de slag met geluksactiviteiten. Hoe kun je jezelf gelukkiger maken, wat maakt je gelukkig en hoe maak je een ander wat gelukkiger. De kinderen zijn erg blij met hun geluk-poppetje dat ze van meester Frans hebben gekregen. Ze hebben hem opgeborgen achter hun plaatje in het Gelukshuisje. Ze mogen het poppetje pakken als ze hem denken nodig te hebben. Ze zijn er erg zuinig op! Soms zie je een kind even zijn poppetje pakken, er naar kijken en dan weer netjes opbergen in het huisje! Zo lief om te zien! En de gelukstafel is iedere dag bezet om voor ´n ander een geluk-poppetje te maken! 

 

Ook zijn ze gevoelig voor Mindfullness. Ze vinden het leuk om 1 minuut naar hun fruit te kijken, te voelen, te ruiken en het dan pas op de tong te leggen, even te wachten en het dan op eten. Het was ´n oefening, nu willen ze het elke keer als we het hapje tussendoor doen.?

 

We zijn deze week ook bezig geweest met het begrip tijd. Tijdsbesef is best moeilijk voor kleuters. Gisteren, morgen, vandaag. Wat duurt lang, wat duurt kort. Waarom is er een klok en waarom is die belangrijk. Vandaar dat we klokken hebben gemaakt met groep 2.  Het boek van Nippertje vonden ze geweldig. Egel Nippertje heeft altijd tijd genoeg, maar mama heeft altijd haast. Ze moet steeds roepen: Opschieten Nippertje, maar Nippertje heeft altijd nog iets anders te doen. Misschien herkenbaar!? Tja Nippertje is altijd op het nippertje. 

 

We hebben vandaag ook weer een boekenkring gehad van Cas van Dijken. Hilarisch, want dit boek past helemaal bij hem: "Wie heeft er op mijn kop gepoept". 

Het weer is slecht dus we gaan iedere dag gymmen, sommige kinderen hebben nog steeds geen gymschoenen! Houdt ook in de gaten dat ze niet te klein worden want kleutervoetjes groeien hard!

 

Dat was het voor vandaag. Volgende week 3 verjaardagen: Ruben, Friso en Tijs. Drukke week!

Knuf van de juf