1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Spinnerdag en bezoek konijntjes

on 28 juni 2017

 

Vandaag was het een speciale dag. Iedereen mocht zijn spinner meebrengen. Gelukkig was niemand hem vergeten. We hebben er leerzame dingen mee gedaan.

Eerst mochten ze laten zien welke kunstjes ze er allemaal mee konden doen. De één kon hem op zijn neus laten draaien, anderen op hun voorhoofd, weer anderen op hun knie en Thomas kon hem zelfs op zijn slipper laten draaien. Heel knap allemaal. Daarna mochten ze meten en met de spinners een mooi patroon/figuur maken.

 

We waren ook benieuwd welke spinner het langste kon draaien. De kinderen moesten om de tafel lopen met hun draaiende spinner. Bij de jongens was dat Tijs en bij de meisjes Linde. We hebben ook geteld met de spinner, bij welk cijfer stopt de spinner bij de eerste draai en hoeveel bij de tweede draai en samen is dat dan... 

 

Groep 1 mocht rijmen op de plaatjes waar de spinner stopte. Ook hebben we naar woorden gezocht met een bepaalde beginletter. Het leukst vonden ze toch wel om hun eigen spinner te tekenen. Ruben maakte zelfs 'n heel dik spinnerboek! We zijn ook nog aan het proberen om spinners van papier te maken. Morgen weten we of dat gelukt is. 

 

Ook hebben we nog bezoek gehad van de babykonijntjes van Sjoerd. Die waren erg schattig. Sjoerd was erg enthousiast en vertelde en leerde ons hoe we om moeten gaan met de jonge konijnen. We hebben heel wat geleerd vandaag! Deze foto's staan ook op de site! Klik 2x op de foto om deze helamaal te zien. 

 

Knuf van de juf, Marja