1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Eerste periode in groep 8

on 19 oktober 2016
Geschreven: 19 oktober 2016

 

Nog een paar dagen en dan kunnen we gaan genieten van een welverdiende herfstvakantie. In de eerste periode hebben we al veel gedaan in groep 8.

Zo hebben we uitgebreid stilgestaan bij de herdenking. Fijn dat we ook verschillende ouders hebben gezien bij het monument aan de Drielse Rijndijk. Diverse leerlingen uit onze groep hadden een speciale taak en ze hebben het heel goed gedaan. Op onze site zijn foto's te vinden, maar u kunt ook kijken op de site van de stichting Never Forget Them.

 

De kinderen hebben vanaf de eerste week een agenda in gebruik genomen die ze iedere dag bij zich hebben. Mocht blijken dat het voor een leerling nog moeilijk is om de huiswerktaken te plannen en/of uit te voeren dan zal er extra begeleiding voor zijn. Middels deze begeleiding worden de leerlingen nog beter voorbereid op de 'grote' overstap naar het voortgezet onderwijs. Over het traject naar het voortgezet onderwijs en de opbouw ervan, is op de informatieavond verteld. Fijn dat veel ouders aanwezig waren die avond. Inmiddels is de presentatie per mail naar de ouders verzonden, zodat met name de belangrijke data in de agenda kan worden genoteerd.

 

Diverse oud-leerlingen hebben over hun eerste ervaringen in de brugklas verteld en daarbij de grote verschillen tussen basisonderwijs en de middelbare school aangegeven. We vonden het erg leuk dat ze er (weer) even waren. Zo vertelde Franca veel over het Pantarijn in Wageningen, waar ze helemaal op haar plek is. Lotus en Claire hebben verteld over het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Yaser en Tom waren er namens het Dorenweerd College in Doorwerth.

 

Aankomende vrijdag sluiten we de eerste periode af met een bezoek aan Technoplanet. We leren er programmeren met behulp van een laptop en een set Lego Mindstorms. Glenn en Stijn zijn al in de groep actief geweest met het programmeren van een eenvoudige computergame. Vol trots hebben ze hun (tussen)resultaat aan de groep laten zien. Indy heeft een start gemaakt met de website, voor en door groep 8.

(http://www.debetuwe.net/nieuws/algemeen/29780/groep-8-de-haafakkers-leert-programmeren-)

 

Alvast een fijne herfstvakantie.

Meester Günther