1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Een bijzonder jaar voor groep 8

on 10 januari 2017
Geschreven: 10 januari 2017

laatste nieuws rood1 

Een bijzonder jaar voor de leerlingen van groep 8. Allereerst willen wij iedereen een heel leerzaam en positief 2017 wensen!

Op de eerste schooldag hebben de leerlingen een gelukspoppetje gekregen. We hopen natuurlijk dat dit ‘cadeautje’ voor extra geluk zal zorgen.

 

Vooral voor onze leerlingen van groep 8 zal het een bijzonder jaar zijn, vanwege de overgang naar het voortgezet onderwijs. In onze groep praten wij veelvuldig over deze ‘grote’ stap. Daarbij gebruiken we onder andere het boekje ‘Klaar voor de start’. We leren de verschillen tussen basisschool en het voortgezet onderwijs, nieuwe vakken, het rooster en het plannen van huiswerk. Ook houden oud-leerlingen ons op de hoogte van hun ervaringen.

 

Komende periode staat voor onze groep vooral in het teken van de schoolkeuze. Eerder dit schooljaar zijn er goedbezochte informatieavonden geweest op de Haafakkers over het voortgezet onderwijs. Nu volgen de minilessen, de informatieavonden en de open dagen op de scholen voor voortgezet onderwijs.