1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Schoolkamp Ameland

on 28 juni 2017
Geschreven: 28 juni 2017

 

 

Van 20 juni t/m 23 juni zijn wij op schoolkamp naar Ameland geweest. Het zonnige, warme weer heeft ervoor gezorgd dat we lekker vaak naar het strand zijn gegaan.

 

De eerste middag werd er al actief gevoetbald op het veld naast onze boerderij, nadat we allemaal onze slaapplek hadden gekregen. Aan het begin van de avond hebben het Zweedse Loopspel gespeeld. En laat op de avond hadden we een spannende dropping tot in de late uurtjes. Na een griezelverhaal van Luna en Gijs zijn we in groepjes naar een plek bij het bos gebracht en probeerden we zonder navigatie bij onze kampeerboerderij terug te keren. Het was spannend, maar ook erg leuk. Vooral een nachtelijke tocht langs het strand was erg sfeervol.

 

Op woensdagochtend hebben we fietsen gehuurd en zijn we het eiland verder gaan verkennen. 's Middags moesten we op tijd in het dorpje Buren zijn, waar we onder begeleiding van een gids gingen wadlopen. We hebben veel geleerd over het leven op de zeebodem.

Woensdagavond hebben we een mooie wandeling gemaakt en vervolgens het strandspel Spons, Water, Vuur gespeeld. Na dit spel konden we lekker even op adem komen bij het kampvuur, waar we natuurlijk gezellig hebben gezongen, gedanst, gedronken en gesnoept. 

 

Donderdagochtend hebben we het centrum van Nes bezocht om een souvenir voor thuis te kopen of om even lekker rond te neuzen. Om 14.00 uur zijn we met de hele groep op een kar achter een tractor gaan zitten en zijn we via het strand naar het oostelijke gedeelte van Ameland gebracht. Wat een mooi uitzicht hadden we vanaf onze kar! Kijk maar eens naar onze fotoreportage.

Nadat we een lekker bordje friet met een snack hadden gegeten, was het tijd om ons voor te bereiden op de Bonte Avond. Het door de kinderen gekozen thema was: Jongens/mannen worden meisjes/vrouwen en natuurlijk ook andersom! De foto's spreken voor zich. Het was een supergezellige avond met mooie optredens. Het was een geweldige, te gekke afsluiting van een topweek op Ameland.

 

Graag willen wij alle kinderen bedanken voor alle humor, alle gezelligheid, de positieve houding, het meehelpen met het corvee, de steun naar elkaar, het meedenken, de sfeervolle optredens en het opletten tijdens het fietsen.