1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Onderzoekend leren

on 01 oktober 2016

 

Hoogleraar Kunstgeschiedenis Jos Koldeweij, hersenonderzoeker Christian Doeller en malariaonderzoeker Teun Bousema zijn de winnaars van de Radboud Science Awards 2016.

 

Deze prijs is een waardering voor de kwaliteit van hun wetenschappelijk onderzoek. Door het behalen van deze onderscheiding krijgen de winnaars het komende jaar de kans om hun onderzoek te vertalen naar lesmateriaal voor het basisonderwijs. 

 

Dit schooljaar gaan de winnende onderzoekers samen met hun onderzoeksgroep, leraren, pabo-studenten en het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU) aan de slag om hun onderzoek te vertalen naar het basisonderwijs. Dit gebeurt in het project ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in!’ van het WKRU. Het project is bedoeld om een onderzoekende houding bij kinderen en leraren te stimuleren en hen te inspireren voor wetenschap. Na een jaar intensief samenwerken worden de resultaten gebundeld in een boekhoofdstuk in de reeks Wetenschappelijke doorbraken de klas in’.

 

De uitreiking van de Radboud Science Awards is op donderdag 22 september geweest in het Huygensgebouw op de campus van de Radboud Universiteit. Enkele kinderen uit groep 7 van onze school waren hierbij aanwezig.

 

De link naar het filmpje op YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=xB7NeYpmjMo&feature=youtu.be#t=0m00s

Lees meer over de Radboud Science Awards