1-2a 1-2b34 5 6 7 8

Workshops De Vogeltuin

on 09 juli 2015

Logo Vogeltuin

 

Volgend schooljaar in onze Brede school: Zoals u vast weet, organiseren wij ieder voor- en najaar workshops: één of twee losse lessen om kennis te maken met een mogelijk nieuwe hobby. 

 

 

Maar weet u dat er ook langer lopende cursussen voor kinderen gegeven worden? Lees in deze extra nieuwsbrief over onze Kunstklas (project linoleum snijden), typecursus, Engelse les, Spaanse les (bij voldoende belangstelling) en onze gratis haak-en breiclub.

 

Kunstklas:

Lino-snijden Wil je met een bijzondere techniek leren hoe je een drukwerk kunt maken, geef je dan gauw op voor de kunstklas. We gaan lino-snedes maken. Hiervoor gaan we met kleine gutsen de afbeelding in zachte kurklinoleum uitsnijden. Daarna volgen meerdere afdrukken. Voor de linoleum zijn we ruimhartig gesponsord door Forbo Krommenie. Daarnaast maken we met de druktechniek ‘monotype’ meerdere kleurendrukken. Wie: voor kinderen van 7-13 jaar Waar: atelier boven in Brede school (ingang Skar) Wanneer: woensdagmiddag 13.30u-15.00u Hoe lang: 8 lessen vanaf 16 september Kosten: € 60,00 Opgeven voor 1 september: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Spaanse les

In het voorjaarsmenu zat een korte cursus Spaans. Veel kinderen waren enthousiast. Als er voldoende belangstelling is, wil Rosy Haanappel een nieuwe groep opstarten. Interesse? Mail haar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Engelse les

Al jaren wordt er binnen onze Vogeltuin Engelse les gegeven. Kinderen kunnen nog steeds meedoen! De les wordt verzorgd door Bilingual Kids, een taleninstituut dat zich speciaal richt op kinderen. De lessen hebben een professionele opbouw en structuur en zijn aangepast aan verschillende leeftijden. Maar buiten dat zijn de lessen vooral leuk, omdat ze gericht zijn op de belevingswereld van de kinderen. Als uw zoon of dochter meedoet, weest u dan niet verbaasd als hij of zij u ineens Engelse tegen u gaat praten! Wie: voor kinderen van groep 1 t/m groep 6 Waar: Brede School Wanneer: vrijdagmiddag 14.30u-15.30u Hoe lang: schooljaar Opgeven/info: www.bilingualkids.nl of vraag het inschrijfformulier aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Typecursus voor groep 5 t/m 8

De klassikale typecursus van de Typetuin combineert het beste van twee leermethodes. De persoonlijke begeleiding van een gediplomeerd docent in combinatie met het online thuis oefenen in de Typetuin. Kinderen leren vanaf groep 5, in dertien weken tijd, om blind te typen met tien vingers. Acht lessen worden klassikaal gegeven op locatie, daarnaast oefenen de kinderen thuis. De Typetuin is ook uitermate geschikt voor kinderen met dyslexie. De cursus wordt afgesloten met een officiële diploma-uitreiking waar u natuurlijk van harte voor wordt uitgenodigd. Startdatum en tijd: donderdag 8 oktober 2015 om 15:00 uur Locatie: De Haafakkers Kosten: 170 euro info/opgeven: www.typetuin.nl , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 013-5220579 Schrijf uw zoon/dochter voor de zomervakantie in met kortingscode “snelle-typleskorting” en ontvang 30 euro korting. Hierdoor betaalt u slechts 140 euro. Annuleren: Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor de 1e les.

 

Haken is hip in de Bibliotheek Heteren

Op donderdagmiddag 17 september start het haakuurtje voor kinderen weer in de Bibliotheek Heteren. Haken en breien stoffig en ouderwets? Nee hoor. ‘Hoe overleef ik (wild) breien’ en andere leuke boeken om kleurige creaties te haken en te breien, de bibliotheek heeft er een heleboel. In de bibliotheek richten we ons op een wat jongere doelgroep. Ben jij 8 jaar of ouder en vind je haken en breien leuk, of wil je het graag leren, kom dan naar de Bibliotheek Heteren. Deelname is gratis en voor de eerste les zijn oefenmateriaal en voldoende voorbeelden aanwezig. Maak bijvoorbeeld je eigen vriendschapsbandje of poppetje. Voor de daaropvolgende bijeenkomsten én om thuis lekker te kunnen oefenen, heb je je eigen materialen nodig. Wie: voor kinderen vanaf 8 jaar Waar: Brede School Bibliotheek Wanneer: donderdagmiddag 15.00u-16.00u Hoe lang: 17 september t/m 26 november Opgeven/info: Bel 026-4722164 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bekijk de website http://www.bredeschooldevogeltuin.nl